ΥΛΙΚΑ
Για την σαλτσα ντομάτας
1 κρεμμύδι
1 σκ σκόρδο
4 κου σουπας ελαιόλαδο
2 κου σουπας μέλι
3 κουτ σουπας ξύδι βαλσάμικο
800 γρ ντοματάκια κονκασέ
250 γρ νερό
Λιγο μαιντανό
Αλάτι, πιπέρι
Για την γέμιση
1 κιλό σπανάκι
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κου σουπας ελαιόλαδο
50 γρ νερό
400 γρ φέτα
Ξύσμα απο ενα λεμόνι και λιγο χυμό λεμονιού
Αλάτι,πιπέρι
1 συσκευασία κανελόνια
200 γρ φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την σάλτσα, ρίχνουμε σε ενα κατσαρολάκι το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι και σβήνουμε με το ξύδι βαλσάμικο. Προσθέτουμε το μέλι,την ντομάτα κονκασε,το νερό και βράζουμε την σάλτσα μας για 10 λεπτά. Αφαιρούμε την σάλτσα απο την φωτιά και ρίχνουμε και τον μαιντανό.
Για την γέμιση, ρίχνουμε σε ενα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το σπανάκι, το νερό, αλάτι και πιπέρι και για 10 λεπτά ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και να φύγουν τα πολλά υγρά.Αφαιρούμε απο την φωτιά και ρίχνουμε την φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Για την σύνθεση, σε ενα ταψι η πυρέξ ρίχνουμε 2 κουτ σούπας ελαιόλαδο και ρίχνουμε την μισή σάλτσα .Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα μεταφέρουμε στο πυρέξ. Περιχύνουμε επάνω την υπόλοιπη σάλτσα και θρυμματίζουμε την φέτα. Καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 180 για 30 λεπτά σκεπασμένο και άλλα 15 λεπτά αφού το ξεσκεπάσουμε ...
Συνταγη Α.Πετρετζικης
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου