Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

Διαφορετική πρόταση για το συνηθισμένο ρυζόγαλο...

ΥΛΙΚΑ
μισή κούπα ρύζι γλασέ
500 ml νερό
500 ml γάλα καρύδας
2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
μαρμελάδα της αρεσκείας σας( εγώ έβαλα μύρτιλο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτω το ρύζι.Ανακατεύουμε ανα διαστήματα για να μην κολλήσει.. Μετά απο λίγα λεπτά, σε περίπτωση που δεν έχει μαλακώσει, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.Μόλις το απορροφήσει, ρίχνω το γάλα καρύδας και συνεχίζουμε το βράσιμο. Προσθέτω και την ζάχαρη  και όταν χυλώσει το αποσύρουμε απο την φωτιά.Το μοιράζουμε σε μπολάκια και το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει.Έπειτα βάζουμε απο μια κουταλιά μαρμελάδα σε κάθε μπολάκι και τα τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου