Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

Το φαγητό της 25ης Μαρτίου...!!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μπακαλιάρο αλμυρό

Για τον χυλό
1 κουτάκι μπύρα
1 κουτάκι νερό(απο την μπύρα)
1 φκλ μαγιά
λίγο δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι

Για την σκορδαλιά
1 κιλό πατάτες
1 φλιτζ. τσαγιού λάδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 σφηνάκι ξύδι
αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δύο μέρες, πλένω καλά τον μπακαλιάρο.Τον κόβω σε κομμάτια, αφαιρώ όσο μπορώ το κόκκαλο και τον βάζω σε λεκάνη με νερό και χοντρό αλάτι για 4 με 5 ώρες και έπειτα αλλάζω τακτικά το νερό.Την ημέρα που θα τον μαγειρέψουμε, ετοιμάζουμε τον χυλό αφού λιώσω την μαγιά στο  χλιαρό νερό(εχω μέσα ενα κλωνάρι δεντρολίβανο και έπειτα το αφαιρώ),προσθέτω την μπύρα,αλάτι, πιπέρι και αλεύρι τόσο ώστε να έχω έναν χυλό λίγο πιο αραιό απο το μέλι.Τον αφήνω να φουσκώσει 1 ώρα.Στην συνέχεια αλευρώνω τον μπακαλιάρο και τον περνάω απο τον χυλό.Τηγανίζω σε αρκετό καυτό λάδι και τον βγάζω σε απορροφητικό χαρτί.Για την  σκορδαλιά,βράζω τις πατάτες, τις ξεφλουδίζω και τις πατάω με το εργαλείο του πουρέ(όχι σε μπλέντερ).Στο μίξερ βάζω το σκόρδο, το λάδι, το ξύδι και τα χτυπάω.Το ρίχνω στις πατάτες και ανακατεύω καλά.Αλατίζω , πιπερώνω , πασπαλίζω με μαϊντανό και σερβίρω δίπλα στον μπακαλιάρο. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου