Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ


ΥΛΙΚΑ
Για το κοκκινιστό
 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο κομμένο σε κομμάτια
1 κρεμμύδι μέτριο
250 γρ σάλτσα ντομάτας
1 κουτ. σούπας βούτυρο
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
50 γρ κεφαλογραβιέρα
ελαιόλαδο
1 ξύλο κανέλας 
2 φύλλα δάφνης
λίγο γαρύφαλλο
ρίγανη
αλάτι, πιπέρι

1 κιλό μελιτζάνες κομμένες σε λωρίδες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και κατόπιν σωτάρουμε το κρέας.το σβήνουμε με το κρασί μόλις πάρει χρώμα απο όλες τις μεριές.Ρίχνουμε τΟ κρεμμύδι την σάλτσα και όλα τα μπαχαρικά και νερό να σκεπάζει το κρέας.Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.Σε ενα τηγάνι, τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι για να φύγει το πολύ λάδι.Παίρνουμε μια λωρίδα μελιτζάνας και την γεμίζουμε με ένα κομμάτι κρέας και τα αραδιάζουμε σε ένα πυρεξ. Αφού τελειώσουμε το γέμισμα, πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι, ρίχνουμε την σάλτσα και έπειτα λίγο τυρί ακόμη. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 3 τέταρτα. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου