Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΠΟΥΓΚΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ


 ΥΛΙΚΑ
Σφολιατάκια στρόγγυλα

Γεμιση 1
500 γρ κιμά
1 μέτριο κρεμμύδι
ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι, πάπρικα
φύλλο δάφνης 
σάλτσα ντομάτας
τυριά τριμμένα

Τσιγαρίζω σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και στην συνέχεια προσθέτω και τσιγαρίζω και τον κιμά.Προσθέτω την σάλτσα ντομάτας και τα μπαχαρικά καθώς και την δάφνη.Ρίχνω λίγο νεράκι και σιγοβράζω τον κιμά.Παίρνω μια σφολιάτα την τοποθετώ σε αλουμινένιο κουπάκι μιας χρήσης και βάζω στον πάτο τυρί τριμμένο.Ρίχνω και τον κιμά και ξανά λιγο τυράκι. ψήνω στους 170 για 30 λεπτά.

Γέμιση 2
καπνιστή γαλοπούλα
μπέικον
κρεμμύδι
τυριά τριμμένα
μανιτάρια
πιπεριές ψιλοκομμένες
κρέμα γάλακτος

Τσιγαρίζω το μπέικον σε τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο.Προσθέτω το κρεμμύδι και στην συνέχεια τα μανιτάρια σε μπουκίτσες, τις πιπεριές σε κομματάκια και τα αφήνω μέχρι να μαλακώσουν,Προσθέτω την γαλοπούλα σε κομματάκια και αφού απομακρύνω απο την φωτιά, ρίχνω την κρέμα γάλακτος  και τα τυριά και ανακατεύω.Γεμίζω τα σφολιατάκια μου και ψήνω στους 170 για 30 λεπτά.

Είτε τα αφήσουμε ανοιχτά είτε τα κάνουμε πουγκάκια θα τα ψήσουμε το ίδιο.Δεν χρειάζονται επιπλέον βούτυρο ή ελαιόλαδο γιατί εχουν ήδη τα σφλιατάκια

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου