Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟΥΡΤΑ ΕΚΛΕΡ


ΥΛΙΚΑ
4 πακέτα κράκερ τετράγωνα
500 ml κρέμα γάλακτος φυτική απο το ψυγείο

Για την κρέμα σοκολάτας 
4 κρόκους αβγών
125 γρ. ζάχαρη
100 ml γάλα
150 γρ κουβερτούρα
2 πρέζες αλάτι
150 γρ πραλίνα φουντουκιού
300 γρ κρέμα γάλακτος φυτική παγωμένη

Για την επικάλυψη
300 γρ κουβερτούρα
350 γρ κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σούπας μέλι
2-3 κουτ. σούπας λικέρ καφέ η κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα 500 ml  της κρέμας σε σφιχτή σαντιγί και την αφήνουμε στο ψυγείο.Με εναν αυγοδάρτη χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να αρχίσουν να ασπρίζουν.Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το γάλα και προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα αβγών χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πυκνώνει η υφή της.Την έχουμε σε χαμηλή φωτιά και δεν θέλουμε να πάρει βράση.Σε ενα μπόλ ρίχνουμε τα κομμάτια της κουβερτούρας και τα περιχύνουμε με την κρέμα αυγών.Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.Χτυπάμε στο μίξερ τα 300 ml κρύας κρέμας γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και την ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στο μείγμα της σοκολάτας.Για την επικάλυψη ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα σε ένα μπόλ .Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε επάνω στην κουβερτούρα.Ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια γυαλιστερή κρέμα.Προσθέτουμε το μέλι και το λικέρ και αφήνουμε να κρυώσει.Για την συναρμολόγηση καλύπτουμε τον πάτο ενος ταψιου(ιδανικό θα ηταν κάποιο με ψηλά τοιχώματα) με κράκερ και απλώνουμε την μισή σαντιγί.Καλύπτουμε με μια στρώση κράκερ και με όλη την κρέμα σοκολάτας,Πάλι κράκερ και την υπόλοιπη σαντιγί.Αλλη μια στρώση κράκερ και περιχύνουμε με την επικάλυψη. Βάζουμε την τούρτα μας στο ψυγείο.Θα ηταν προτιμότερο να την φτιάξουμε απο την προηγούμενη ημέρα για να μαλακώσουν τα κράκερ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Συνταγή Α.Μπαρμπαρίγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου