Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΠΑΓΩΤΟΥ



ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
5 κουταλιές της σούπας κακάο
250 γραμμ. βούτυρο
1 1/3 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
2 κουταλιές σούπας κονιάκ (προαιρετικά)
300 γρ έτοιμο παγωτο βανίλια ή οτιδήποτε άλλη γεύση της αρεσκείας σας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ μπολ αναμειγνύουμε την ζάχαρη άχνη με το κακάο.Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή για να μην κάψει. Το προσθέτουμε και αυτό στο μπόλ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά και στην συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ και τα μπισκότα χοντροσπασμένα .Ομογενοποιούμε το μείγμα μας και το αφήνουμε να σταθεί 30 λεπτά στο ψυγείο. Στην συνέχεια απλώνουμε τον κορμό παραλληλόγραμμα σε μια λαδόκολλα και βάζουμε κατά μήκος στην μέση το παγωτό μας.


Τυλίγουμε προσεκτικά με την λαδόκολλα έτσι ώστε να μείνει το παγωτό μας στο κέντρο του κορμού. Για να γίνει πιο λαχταριστό μπορούμε να περιχύσουμε τον κορμό μας με λιωμένη κουβερτούρα είτε με σιρόπι σοκολάτας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου