Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΙΦΙ


ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καταίφι
250 γρ βούτυρο

Για την γέμιση
300 γρ καρύδια
1/2 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά
2 κουταλάκια κανέλα
μισό κουταλάκι γαρύφαλλο

Για το σιρόπι
2 κιλά ζάχαρη
6 ποτήρια νερό
σταγόνες απο χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την γέμιση.Λιώνουμε το βούτυρο και παίρνουμε τούφες απο το καταίφι αφού προηγουμένως το μαδήσω. Στην άκρη της τούφας βάζουμε 1 κουτάλι γέμιση και τυλίγουμε όχι πολύ σφιχτά.Σε βουτυρωμένο ταψί αραδιάζουμε χαλαρά τα κομμάτια του γλυκού μου.Αφού τελειώσουμε βάζουμε απο μια κουταλιά λιωμένο βούτυρο επάνω σε κάθε κομμάτι.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, περίπου για 1 ώρα.Για το σιρόπι βράζω για 15 λεπτά την ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι..Σιροπιάζουμε όταν είναι και τα δύο χλιαρά... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου