Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ


ΥΛΙΚΑ
700 γρ φιλέτο κοτόπουλο σε μπουκιές
2 κουτ. σούπας αλέυρι
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
300 γρ μανιτάρια
1 κρεμμύδι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο
250 γρ κρέμα γάλακτος
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανός

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι με λίγο αλατοπίπερο και πασπαλίζουμε τις μπουκιές του κοτόπουλου.Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο απο όλες τις μεριές και κατόπιν το βγάζουμε σε μια πιατέλα.Συμπληρώνουμε στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 με 4 λεπτά. Σβήνουμε με 1/2 φλιτζ. κρασί και έπειτα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο.Προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί και τον μαϊντανό και αδήνουμε το κοτόπουλο να βράσει σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λιγάκι ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο με τα μανιτάρια μέχρι να πιούν τα υγρά τους.Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το βράσιμο.Σε ενα μπολάκι διαλύουμε την μουστάρδα μέσα στην κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε στο φαγητό μας.Αφού πάρει μια τελευταία βράση είναι έτοιμο για σερβίρισμα.Το συνοδεύουμε με πουρέ, ρύζι ή βραστές πατάτες..ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου