Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ


ΥΛΙΚΑ
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα φρέσκο γάλα
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 αυγά
αλεύρι όσο πάρει ( περίπου 1 κιλό)

Για την γέμιση
 πραλίνα φουντουκιού
κουβερτούρα τριμμένη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα (να λιώσει πολύ καλά) και στην συνέχεια προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αλάτι και τη ζάχαρη.Προσθέτουμε και τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ και σιγά σιγα το αλεύρι.Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη.Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.Χωρίζουμε την ζύμη σε 7 μπαλάκια και κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε στρόγγυλο περίπου όσο ενα πιάτο.Κόβουμε ακτινωτά ( κάνω ενα σταυρό και έπειτα κόβουμε ενδιάμεσα .Στην κορυφή κάθε τριγώνου βάζουμε απο μια κουταλιά πραλίνα και τρίβω με τον τρίφτη και λίγη κουβερτούρα,Ρολάρουμε και σφραγίζουμε  καλά τα κρουασάν.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 λεπτά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου