Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΡΟΞΑΚΙΑ



ΥΛΙΚΑ
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κούπα γάλα χλιαρό
2 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 κούπα σπορέλαιο
2 κουταλιές σούπας κακάο
Αλεύρι όσο πάρει

Για το σιροπι 

3 1/2 κούπες ζάχαρη 
2 1/2 κούπες νερό
Λίγη κανέλα 
Λίγο γαρύφαλο
Λίγο χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ριχνουμε στο χλιαρό γάλα και λιώνουμε την μαγιά  και στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά το μπέικιν πάουντερ, την βανίλια και το σπορέλαιο. Ανακατευουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά μερικό απο το αλεύρι μεχρι να αποκτήσουμε μια  πάρα πολύ μαλακή ζύμη. Παίρνουμε το 1/3 της ζύμης και ρίχνουμε σε αυτό κακάο.Συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι και στα δ'υο κομμάτια της ζύμης μέχρι πια να αποκτήσουμε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Αφήνω τις ζύμες μου σε ενα τάπερ για 3/4 της ώρας και κατόπιν αφού θα έχουν φουσκώσει χωρίζω τις ζύμες μου σε τρία κομμάτια έκαστο.Απλώνουμε την 'λευκή' ζύμη και την ανοίγουμε με ενα μικρό πλάστη σε φύλλο οχι παρα πολύ λεπτό και στην άκρη βάζουμε το ρολό με την ζύμη κακάο και το τυλίγουμε .Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης.Στην συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια τα πλάθουμε λιγάκι να πάρουν καλό σχήμα και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά είτε μεχρι να ροδίσουν.
Για το σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά απο την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός.
Για να σιρόπιασουμε τα ροξακια θα πρέπει να ειναι κρύα και το σιρόπι ζεστό. 


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου