ΥΛΙΚΑ
1 κιλό ψαρονέφρι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Θυμάρι
1 κουτάλια σούπας πικάντικη μουστάρδα
1 κουτάλι σούπας μέλι
Για τον πουρέ
1 κιλό πατάτες βρασμένες + καθαρισμένες
2 κουτ.σούπας βούτυρο
2 κουτ. σουπας παρμεζάνα(τριμμένη)
μισό κύβο λαχανικών λιωμένο σε λίγο ζουμί απο τις πατάτες
μισή κούπα γάλα
αλάτι, πιπέρι
νερό(έαν χρειαστεί πάλι απο αυτό που εβρασα τις πατάτες)
Για τον πουρέ
1 κιλό πατάτες βρασμένες + καθαρισμένες
2 κουτ.σούπας βούτυρο
2 κουτ. σουπας παρμεζάνα(τριμμένη)
μισό κύβο λαχανικών λιωμένο σε λίγο ζουμί απο τις πατάτες
μισή κούπα γάλα
αλάτι, πιπέρι
νερό(έαν χρειαστεί πάλι απο αυτό που εβρασα τις πατάτες)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνετε πολύ καλά το ψαρονέφρι και παράλληλα το λαδώνουμε.Ετοιμαζουμε ενα τηγάνι με λίγοι λάδι και τηγανίζουμε το ψαρονέφρι σε δυνατή φωτιά μαζί με 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες για να βγάλουν μόνο τη γεύση τους.ΡΙχνουμε και λίγο Θυμάρι. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ του. Βγάζουμε τα κομμάτια του κρέατος από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Στο λάδι που έχουμε τηγανίζει ρίχνουμε την κουτάλια του μελιού και της πικάντικες μουστάρδας και σιγοβράζουμε αυτό το ζουμί να δέσει καλά. Βαζουμε πάλι το κρέας μέσα στο τηγάνι να τραβήξει την σάλτσα και σερβιρουμε με χοντροτριμμένα ροζ πιπέρια .
Για τον πουρέ, αφού βράσουν οι πατάτες μου τις ξεφλουδίζω και τις πατάω με το ειδικό εργαλείο για πουρέ. Αφού τις πολτοποιήσω ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά μου(αν είναι πολυ σφιχτός, προσθέτω νερό απο αυτό που έχω βράσει τις πατάτες)και ανακατεύω πολύ καλά.
Για τον πουρέ, αφού βράσουν οι πατάτες μου τις ξεφλουδίζω και τις πατάω με το ειδικό εργαλείο για πουρέ. Αφού τις πολτοποιήσω ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά μου(αν είναι πολυ σφιχτός, προσθέτω νερό απο αυτό που έχω βράσει τις πατάτες)και ανακατεύω πολύ καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου