Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ


ΥΛΙΚΑ
300 γρ μαργαρίνη
1/2 φλιτζ τσαγ. ζάχαρη άχνη
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1/2 κουτ. γλ αλάτι
ξύσμα απο 1 λεμόνι
1/2 κουτ. γλ. κανέλα
3 κουτ. σούπας νερό
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ μαρμελάδα της αρεσκείας σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ενα μπόλ το αλεύρι, την άχνη, τη μαργαρίνη, το αλάτι, το μπείκιν πάουντερ,τις βανίλιες, την κανέλα και το νερό και πλάθουμε τα υλικά μέχρι να αποκτήσουμε μια ενιαία ζύμη.Την βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.Στην συνέχεια ανοίγουμε τα 2/3 της ζύμης σε αλευρωμένη επιφάνεια με την βοήθεια ενός πλάστη.Στρώνουμε το φύλο ομοιόμορφα σε ταρτιέρα ή ταψάκι λαδωμένο 25 εκ και επάνω απλώνουμε την μαρμελάδα.Με την ζύμη που κρατήσαμε κάνουμε κορδονάκια και καλύπτουμε την πάστα μας.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για περίπου 50 λεπτά. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Συνταγή Α.Μπαρμπαρίγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου