Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΓΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΟΥΖΟ

Γαυράκι....

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό γαύρο
μισό φλιτζ. ελαιόλαδο
χυμό απο 1 λεμόνι
μισό φλιτζ. ούζο
2 σκελίδες σκόρδο
ρίγανη
1 λεμονι κομμένο σε ροδέλες
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζω το γαύρο κόβωντας το κεφάλι και τραβώντας τα εντόσθια(αν δεν μπορείτε να το κάνετε ζητήστε το απο τον ψαρά σας).Τα πλένω καλά, τα στραγγίζω και τα αλατοπιπερώνω.Σε ένα μπόλ ανακατεύω με αυγοδάρτη το ελαιόλαδο,το λεμόνι,το σκόρδο, το ούζο και την ρίγανη.Τα απλώνω σε πυρέξ και περιχύνω τα ψάρια με το μείγμα μου. Ψήνω στους 180 για 30 λεπτά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου