Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΣΟΚΟΛΑΤΟΓΛΥΚΟ


ΥΛΙΚΑ
500 γρ φυτική κρέμα γάλακτος
125 γρ βιτάμ
450 γρ κουβερτούρα
1 αυγό
χυμό απο ένα πορτοκάλι
λίγο γάλα
3 κουτ. σούπας μερέντα υγείας
2 πακέτα μπισκότα πτι μπέρ

500 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένα σε σαντυγί
1 σακουλάκι νιφάδες σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος,το βιτάμ, την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.Αποσύρουμε απο το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε το αυγό ανακατεύοντας ζωηρά.Σε ενα πιάτο ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού με ίση ποσότητα γάλακτος και βουτάμε γρήγορα τα μπισκότα.Σε ενα πυρέξ, κάνουμε μια βάση απο βουτηγμένα στο γάλα και το χυμό,μπισκότα και τα καλύπτουμε ομοιόμορφα με την μερέντα υγείας.Ρίχνουμε το 1/3 της κρέμας σοκολάτας και κατόπιν βάζουμε αλλη μια στρώση μπισκότα που τα έχουμε βουτήξει στο υγρό μας.Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με μια στρώση μπισκότων στεγνά.Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.Χτυπάμε έπειτα την κρέμα γάλακτος σε σαντυγί και καλύπτουμε το γλυκό μας. Τέλος πασπαλίζουμε με τις νιφάδες σοκολάτας και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου