Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΜΑΝΤΑΡΙΝΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
250 ml καλαμποκέλαιο
250 γρ ζάχαρη
ξύσμα απο 3 μανταρίνια
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
5 αυγά
500 γρ στραγγιστό γιαούρτι

Για το σιρόπι
600 γρ ζάχαρη
500 ml νερό
ξύσμα και χυμό απο 2 μανταρίνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε το φύλλο απο τη συσκευασία και το απλώνουμε 15 λεπτα για να στεγνώσει.Σε ενα μπόλ βάζουμε το λάδι,τη ζάχαρη, το ξύσμα μανταρινιού,το μπέικιν πάουντερ,τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και το γιαούρτι,Ανακατεύουμε με το σύρμα να ενωθούν τα υλικά μας.Κόβουμε με τα χέρια μας το φύλλο σε κομμάτια έτσι ώστε να ΄χουνε ξεχωρίσει όλα τα φύλλα και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας.Ανακατεύουμε πολύ καλα να βραχούν όλα τα φύλλα.Σε λαδωμένο πυρέξ ρίχνουμε την μανταρινόπιτα μας και την αφήνουμε να σταθεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 15 λεπτα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς σε αέρα και ψήνουμε για 35 λεπτά.Παράλληλα βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά και αφου αποσύρουμε απο την φωτιά ρίχνουμε το χυμο και το ξύσμα των μανταρινιών.Το σιρόπι να είναι κρύο και να σιροπιάσουμε το γλυκό μας ζεστό μόλις το βγάλουμε απο το φούρνο. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Συνταγή Α.Μπαρμπαρίγου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου