Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΜΙΣΟΦΕΓΓΑΡΑ (ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ)


ΥΛΙΚΑ
300 γρ βούτυρο αγελάδος (lurpak)
350 γρ βιτάμ
250 γρ ζάχαρη άχνη
10 γρ μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε απο το προηγούμενο βράδυ το βούτυρο αγελάδος και το βιτάμ απο το ψυγέιο για να πάρουν την ιδανική θερμοκρασία περιβάλλοντος.Την επόμενη ημέρα σε ενα βαθύ μπολ ρίχνω στο βούτυρο τις ζάχαρη άχνη και αρχίζω να ανακατεύω με τα χέρια (εαν έχετε μεγάλο μίξερ μπορείτε να δουλέψετε την ζύμη εκεί).Στην συνέχεια προσθέτουμε το μπέικν πάουντερ και σιγά σιγά το αλεύρι.Ζυμώνουμε συνεχώς μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη που θα ξεκολλάει απο τα τοιχώματα του μπόλ.
Στρώνουμε στα ταψιά μας λαδόκολλα και αρχίζουμε να παίρνουμε κομμάτια απο την ζύμη και να την πλάθουμε σε κορδόνια χοντρα και όχι πολυ μακριά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά.
Αφού κρυώσουν τα μπισκότα βουτάμε την μισή τους πλευρά μέσα στην λιωμενη σε μπέν μαρί, κουβερτούρα.Αραδιάζουμε σε λαδόκολλες και περιμένουμε μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα. 
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Συνταγή Ν.Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου