Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΝΕΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ


ΥΛΙΚΑ
Για το μπισκότο
125 γρ αμύγδαλα αλεσμένα σε σκόνη
100 γρ ζάχαρη άχνη
2 ασπράδια αυγών
50 γρ κρέμα γάλακτος
50 γρ κουβερτούρα λιωμένη σε μπέν μαρί
10 γρ κόρν φλάουρ

Για την κρέμα σοκολάτας
500 γρ κουβερτούρα σε κομματάκια
250ml γάλα φρέσκο
300 γρ φυτική κρέμα χτυπημένη σε σαντιγί

Για το γλάσο 
200 γρ κουβερτούρα σε κομμάτια
200 γρ κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σούπας μέλι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το μπισκότο ανακατεύουμε σε ένα μπόλ την αμυγδαλόσκονη,την άχνη, τα ασπράδια,την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάουρ και στο τέλος προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα.Αδειάζουμε το μείγμα μας σε τσέρκι διαμέτρου 20 εκ  το οποίο έχουμε επάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά.Αφήνουμε έπειτα το μπισκότο να κρυώσει πολύ καλά για να μπορέσουμε να το ξεφορμάρουμε χωρίς να σπάσει.

Για την κρέμα σοκολάτας,βράζουμε το γάλα και το αδειάζουμε επάνω στα κομμάτια της κουβερτούρας και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει.Χτυπάμε και την φυτική κρέμα γάλακτος σε σαντιγι και την ενσωματώνουμε στην κουβερτούρα μας.Απλώνουμε την κρέμα επάνω στο μπισκότο καο βάζουμε την τούρτα για ενα βράδυ στην κατάψυξη.
Την επόμενη ημέρα ξεφορμάρουμε και βάζουμε την τούρτα επάνω σε μια σήτα για να μπορέσουμε να την γλασάρουμε.
Για το γλάσο σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση την αδειάζουμε επάνω στην κουβερτούρα στην οποία έχουμε ρίξει και το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά.Ρίχνουμε το γλάσο στο κέντρο της τούρτας και την γλασάρουμε ομοιόμορφα μιας και είναι ακόμη παγωμένη. Την αφήνουμε περίπου 2 ώρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Συνταγή Σ.Παρλιάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου