Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

ΧΑΛΒΑΔΟΤΟΥΡΤΑ



ΥΛΙΚΑ
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
Φλούδα και ξύσμα από ενα λεμόνι
2/3 κούπας σπορέλαιο
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό 
150 γρ κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μα κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη με το νερό και το ξύσμα και την φλούδα λεμονιού σε μέτρια φωτιά.Μόλις αρχίζει να κοχλάζει το αφήνουμε για ακόμη 2 λεπτά και μετά βγάζουμε τις φλούδες του λεμονιού. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη.

 Σε μια άλλη σχετικά βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το σπορέλαιο και το σιμιγδαλι. Ανακατευουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μεχρι να γίνει σκούρο το σιμιγδαλι μας. Αποσύρουμε από την φωτιά και με ιδιαίτερη προσοχή ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα το σιρόπι .Προσοχη αν σας φανεί πολύ μην το ρίξετε όλο. Ξανατοποθετουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μεχρι το σιμιγδαλι να τραβήξει όλο το σιρόπι. Ρίχνουμε τον χαλβά σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και τον αφήνουμε να κρυώσει. 

Έπειτα λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και καλύπτουμε την επιφάνεια του χαλβά. Γαρνίρισμα με το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου