Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

Εύκολη Ζαμπονοτυρόπιτα..

ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία σφολιάτας (δυο φύλλα για 2 ζαμπονοτυρόπιτες)
10 φέτες τυρί γκούντα
10 φέτες ζαμπόν
κέτσαπ
2 κρόκους αυγού
σουσάμι για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπαγώνω τα φύλλα σφολιάτας σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας τους. Παίρνω πρώτα το ένα φύλλο. το ανόγω επάνω στον πάγκο και απλώνω επάνω του την κέτσαπ(μπορώ να βάλω εναλλακτικά σάλτσα σαν αυτή που φτιάχνουμε για την πίτσα, είναι το ίδιο νόστιμο).Στο μισό του φύλλου απλώνω 4 φέτες τυρί και επάνω τους 4 φέτες ζαμπόν(ανάμεσα τους θα μείνει κενό, κόψτε απο μια φέτα ζαμπόν και τυρί στην μέση και καλύψτε το).Καλύπτω με το άλλο μισό φύλλο, έτσι ώστε να σχηματιστεί ένας φάκελος, και πατάω καλά γύρω γύρω να κλείσει και να μην φύγει η γέμιση μας. Μεταφέρω την πίτα μου σε ένα ελαφρα λαδωμένο ταψί,αλείφω την πίτα μου με τον κρόκο και πασπαλίζω με σουσάμι.Την ίδια ακριβώς διαδικασία ακολουθούμε και για το άλλο φύλλο σφολιάτας. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 πάνω-κάτω για 30 με 35 λεπτά.Όταν την κόψετε ξεφουσκώνει, μην τρομάξετε οτι δεν την πετύχατε.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου