Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

Λιώνουν στο στόμα σε κάθε μπουκιά..!!!

ΥΛΙΚΑ
500 γρ βούτυρο αγελάδος
2 κρόκους αυγών
2 βανίλιες
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
1/2 φλιτζ. του καφέ χυμό λεμόνι
1 πακέτο αμύγδαλα λευκά
αλεύρι όσο πάρει

Για το πασπάλισμα
Ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω το βούτυρο(το οποίο έχω βγάλει ώρες πρίν απο το ψυγείο) μαζί με την ζάχαρη άχνη τόσο καλά ώστε να ασπρίσουν και να μοιάζουν με σαντιγί.Στην συνέχεια προσθέτω τους κρόκους, τις βανίλιες ,την σόδα και το χυμό λεμονιού και χτυπάω λίγο ακόμη. Στην συνέχεια προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι και αρχίζω να ζυμώνω με τα χέρια μέχρι να αποκτήσω μια ζύμη που δεν θα κολλάει. Περνάω τα αμύγδαλα ελάχιστα απο το μπλέντερ για να τα χοντροκόψω και στην συνέχεια με ενα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, τα καβουρδίζω σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.Τα προσθέτω στην ζύμη μου και ζυμώνω ώστε να πάνε παντού.Παίρνω τα χριστουγεννιάτικα κουπ πάτ και αφού στρώσω τη ζύμη μου επάνω στον πάγκο και κόβω τα σχέδια μου(προσέχω η ζύμη να γεμίζει το κουπ πάτ).Απλώνω τους κουραμπιέδες σε ταψί και ψήνω στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Αφού τους βγάλω απο τον φούρνο, τους αφήνω να γίνουν χλιαροί και τους περνάω απο την ζάχαρη άχνη... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου