Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΟΥΖΟ

Η νοστιμιά της απλότητας..

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο πένες
1 κονσέρβα τόνο σε λάδι
5 κουτ. σούπ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
2 ντομάτες ώριμες
1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
1/2 φλιτζ. ούζο
λίγη ρίγανη
λίγη ζάχαρη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
καυτερή πιπερίτσα η μπούκοβο (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Βράζουμε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε. Σε ενα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο την πιπεριά μέχρι να μαλακώσει. Κατόπιν προσθέτουμε τον τόνο στραγγισμένο απο το λάδι του,το σκόρδο και σβήνουμε με το ούζο.Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε και την ντομάτα.Προσθέτουμε την ρίγανη, την ζάχαρη και το μπούκοβο αν χρησιμοποιήσουμε. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.Ανακατεύουμε τις πένες με την σάλτσα και σερβίρουμε το πιάτο μας ζεστό. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..
Συνταγή Ε.Ψυχούλη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου