Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο κιχι της ALFA
1 κιλό χόρτα( σπανάκι, μαρούλι, λάπαθα, αντίδια )
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά σε φέτες
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
4 κουτ. σούπας ταχίνι
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
1 πατάτα περασμένη απο τον τρίφτη 
αλάτι,πιπέρι
μπόλικο ελαιόλαδο η σπορέλαιο για το άλειμμα των φύλλων

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Πλένουμε, στραγγίζουμε και χοντροκόβουμε τα χόρτα.Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε 4 κουταλιές  ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.Προσθέτουμε τα χόρτα ελαφρως αλατισμένα και τα αφήνουμε μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.Σε ενα μεγάλο μπόλ ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια,την πατάτα, όλα μας τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι, τα χόρτα που έχουμε μαράνει, τα καρύδια και το ταχίνι και ανακατεύουμε πολύ καλά.Σε ενα μεγάλο ρηχό ταψί παίρνουμε και στρώνουμε ακτινωτά 3 απο τα φύλλα μας να περισσέψουν οι άκρες απο το ταψί .Το ταψί όπως και καθένα απο τα φύλλα τα έχουμε λαδώσει πού καλά.Ρίχνουμε μέσα όλη μας την γέμιση.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 3 φυλλα, λαδωμένα και μέσα απο το ταψί έτσι ώστε να κάνουν ελαφριές πτυχές και διπλώνουμε στις άκρες σε χαλαρό κόθρο.
Χαράσσουμε την πίτα σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και ραντίζουμε την επιφάνεια με λάδι και λίγο νερό.Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Συνταγή Α.Μπαρμπαρίγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου