Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΚΕΙΚ ΣΕ ΧΩΝΑΚΙΑ ΠΑΓΩΤΟΥ



ΥΛΙΚΑ
Για 18 κέκακια
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
150 γρ ζάχαρη
5 Αυγά χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους
250 γρ αλεύρι φαρίν απ
1/2 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ
Χυμό από 1 πορτοκαλί
Ξύσμα από 1 πορτοκαλί
2 κουταλιές σούπας ινδοκαρυδο
100 γρ μερεντα και επιπλέον για την επικάλυψη
18 χωνάκια παγωτού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Σε ενα μπολ χτυπάμε χτυπάμε τα ασπράδια με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη από την ήδη μετρημένη ζάχαρη,μέχρι να αποκτήσουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Σε ενα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατεψουν. Προσθέτουμε ενα έναν τους κρόκους και στην συνέχεια το ξύσμα πορτοκαλιού και εναλλάξ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το χυμό πορτοκαλιού. Μόλις πάρουμε μια ενιαία ζύμη την χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη. Στο ένα μέρος της ζύμης ρίχνουμε την καρύδα και το μισή από την μαρέγκα και ανακατεύουμε με μια μαριζ απαλά για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα. Στο άλλο μέρος της ζύμης ρίχνουμε την μερεντα και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύω καλά.

Αραδιάζουμε τα χωνάκια παγωτού σε ενα μεγάλο ταψί φούρνου και τα γεμίζουμε με κουταλιές από τα δυο μείγματα εναλλάξ. Δεν τα γεμίζουμε μέχρι επάνω αλλά μεχρι το πρώτο χώρισμα που κάνουν τα χωνάκια.

 Ψήνουμε τα κέικ μέσα στα χωνάκια για 20 λεπτά στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφού κρυώσουν καλύπτουμε την επιφάνεια τους με μερεντα, είτε λιωμένη κουβερτούρα υγείας η λευκή. Πασπαλίζουμε με κουφετάκια πολύχρωμα τρούφα και σοκολάτα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Συνταγή laxtaristessyntages.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου