ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κούπα καφέ εσπρέσο ζεστό
140 γρ ζάχαρη
4 Αυγά μεσαίου μεγέθους
250 γρ τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
200 γρ φυτική κρέμα γάλακτος
1 1/2 πακέτο μπισκότα σαβαγιαρ
10 γρ κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπεν μαρι ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών με τα 50 γρ της ζάχαρης .Χτυπάμε με αυγοδαρτη μέχρι τα αυγά να διπλασιάσουν τον όγκο τους και στην συνέχεια αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το ζεστό μείγμα των αυγών σε ένα μπολ με το τυρί μασκαρπόνε και ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδαρτη.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με 60 γρ ζάχαρη σε μαρέγκα και τα ενσωματώσουμε με μαριζ στο μείγμα μας. Tέλος χτυπάμε την φυτική κρέμα σε σαντιγί και την ενσωματώσουμε στο μείγμα μας.
Παίρνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε τον πάτο του με σαβαγιαρ τα οποία έχουμε βουτήξει στο μείγμα του εσπρέσο( μέσα στον οποίο έχουμε λιώσει 30 γρ από την ζάχαρη).Αν το πυρέξ σας είναι μεγάλο σπάσε και μερικά σαβαγιαρ στην μέση για να καλύψετε ακριβώς τον πάτο. στρώνουμε επάνω την μισή από την κρέμα μας και πασπαλίζουμε με κακάο.
Τοποθετούμε άλλη μια στρώση σαβαγιαρ βουτηγμένα σε καφέ και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα .Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του τιραμισού με κακάο λίγο πριν σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου