Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟ ΡΕΒΑΝΙ (ραισκοφι)

                                          


ΥΛΙΚΑ 
10 αυγά
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
13 κουταλιές της σούπας αλεύρι φαρίν απ 
2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό

Για το σιρόπι
3 1/2 ποτήρια νερό
3 1/2 ποτήρια ζάχαρη
Χυμό από μισό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατεψουν πολύ και να ασπρίσουν.



 Προσθετουμε στην συνέχεια το αλεύρι ανακατεμένο με το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμη. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε και βουτυρωμένος ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτα είτε μέχρι να δούμε ότι έχει ροδίσει καλά η επιφάνεια του.
                                          


Αφου το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το κόβουμε σε κομμάτια ρόμβους είτε τετράγωνα.
Για το σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά και στην συνέχεια σιρόπιαζουμε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου