Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΣΠΡΑ ΦΑΣΟΛΙΑ, ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ





ΥΛΙΚΑ
500 γρ φασόλια άσπρα Καστοριάς
8 φέτες μπέικον
4 φρέσκα κρεμμυδάκια 
2 μεγάλα καρότα περασμένα απο τον τρίφτη
2 ντομάτες μεγάλες

Για την σάλτσα
3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
χυμό απο 1 λεμόνι
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι 
μπόλικο μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα φασόλια μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν τρυφερά καί όχι να διαλυθούν.Σε ενα βαθύ μπόλ ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τρίβουμε τα καρότα στην χοντρή πλευρά του τρίφτη.Παράλληλα ψήνουμε τις φέτες του μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς καθόλου λάδι, μέχρι να γίνει τραγανό.Ρίχνουμε και το μπέικον στο μπόλ με τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε και τις ντομάτες ,τις οποίες έχουμε κόψει σε κυβάκια αφού πρώτα έχουμε αφαιρέσει τα σπορια τους.Βάζουμε στο μπόλ και τα φασόλια τα οποία έχουμε σουρώσει πολύ καλά απο το νερό τους.
Στο μπλέντερ ρίχνουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε την σάλτσα επάνω στην σαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά με ξύλινη κουτάλα για να μην διαλυθούν τα φασόλια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου