Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΡΟΛΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ


ΥΛΙΚΑ
4 φρέσκα ροδάκινα

Για το μπισκότο
6 αβγά
120 γρ ζάχαρη
80 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ κόρν φλάουρ

Για την γέμιση και επικάλυψη
600 γρ κρέμα γάλακτος(φυτική)
2 βανίλιες
150 γρ ζάχαρη
μερικές φέτες ροδάκινου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το μπισκότο, χωρίζουμε τα ασπράδια απο τους κρόκους και τα χτυπάμε σε μαρέγκα.Μόλις αρχίζουν τα πήζουν,προσθέτουμε τμηματικά την ζάχαρη και μόλις σταθεροποιηθεί η μαρέγκα, ρίχνουμε και έναν έναν τους κρόκους.Αφού τα ενσωματώσουμε εντελώς,σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το κόρν φλάουρ, τα οποία ανακατεύουμε με μια μαρίζ απαλά.Απλώνουμε στο ταψί του φούρνου μας μια λαδόκολλα και στρώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια με μια σπάτουλα έτσι ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 7 με 10 λεπτά.Το αφήνουμε έπειτα να κρυώσει εντελώς.Για την κρέμα,χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να αποκτήσουμε μια σφιχτή σαντιγί.Για την συναρμολόγηση, πλένουμε πολύ καλά τα ροδάκινα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.Έπειτα τα κόβουμε σε κομμάτια.Απλώνουμε- περισσότερη απο την μισή- σαντιγί επάνω στο μπισκότο και αραδιάζουμε επάνω τα κομματάκια απο τα ροδάκινα.Με προσεκτικές κινήσεις τυλίγουμε το γλυκό μας σε ρολό,ξετυλίγοντας το σιγά σιγά απο την λαδόκολλα. Καλύπτουμε το γλυκό μας με την υπόλοιπη σαντιγί και γαρνίρουμε με φέτες ροδάκινου.. Το διατηρούμε δροσερό στο ψυγείο.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΑΒΓΟΣΑΛΑΤΑ


ΥΛΙΚΑ
8 αβγά βραστά
6 ντοματίνια ψιλοκομμένα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
50 γρ κρουτόν
 50 γρ φέτα τριμμένη

Για την σάλτσα
4 κουτ. σούπ. ελαιόλαδο
1 κουτ. σουπ. ξύδι
1 κουτ. σουπ. μουστάρδα
2 κουτ. σούπ. μαιντανός

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα αβγά στα τέσσερα σε ένα βαθύ πιάτο. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα και περιχύνουμε την σαλάτα.Την αφήνουμε 20 λεπτά στο ψυγείο για να ενωθούν τα αρώματα. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

PANCAKES

η απλά.... ΤΗΓΑΝΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
225 γρ αλεύρι φαρίν άπ
110 γρ ζάχαρη
3 αβγά
30 γρ βούτυρο + επιπλέον για το τηγάνι
240 γρ γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι με την ζάχαρη και προσθέτουμε τα αβγά, το βούτυρο λιωμένο και το γάλα.Ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αβγοδάρτη και αφήνουμε τον χυλό μας να ξεκουραστεί 15 λεπτά. Βουτυρώνουμε ενα αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει καλά.Ρίχνουμε λίγο απο τον χυλό απευθείας στο τηγάνι είτε χρησιμοποιούμε κάποιο εξάρτημα για να δώσουμε σχήμα στις τηγανίτες μας και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά απο κάθε πλευρά.Βουτυρώνουμε ανα τρεις τηγανίτες και όταν τις βγάλουμε τις τοποθετούμε την μία επάνω στην άλλη για να διατηρούνται ζεστές.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..
Περ.Γλυκές αλχημείες



Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

ΜΩΣΑΙΚΟ


ΥΛΙΚΑ
350 γρ μπισκότα πτί μπέρ
50 γρ κονιάκ
250 γρ βούτυρο (βιτάμ)
2 αβγά
200 γρ ζάχαρη άχνη
50 γρ κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα μέσα σε ένα μπόλ και τα ραντίζουμε με το κονιάκ.Βάζουμε τα αβγά, την ζάχαρη άχνη και το κακάο σε ένα μεταλλικό μπόλ και το στερεώνουμε στο χείλος μιας κατσαρόλας με νερό( μπέν μαρί).Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ζεσταθεί καλά το μείγμα μας (έτσι παστεριώνονται τα αβγά).Στην συνέχεια προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά.Προσθέτουμε και τα τεμαχισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν.Στρώνουμε διάφανη μεμβράνη σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και βάζουμε μέσα το μείγμα.Το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες και έπειτα κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΜΠΡΑΟΥΝΙ ΜΕ ΣΟΚΟΠΑΣΤΑ


ΥΛΙΚΑ
400 γρ σοκοπάστα(μερέντα ή nutella)
2 αβγά
80 γρ αλεύρι φαρίν άπ
100 γρ σταγόνες σοκολάτας
120 γρ φουντούκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε τα φουντούκια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 10 λεπτά.Όταν κρυώσουν τα χοντροκόβουμε στο μπλέντερ.Σε μπέν μαρί ζεσταίνουμε την σοκοπάστα μέχρι να μαλακώσει και να γίνει πιο ρευστή.Ρίχνουμε τα αβγά στην χλιαρή σοκοπάστα και μια σπάτουλα ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε το αλεύρι , τις σταγόνες σοκολάτας και τα φουντούκια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και αφού αδειάσουμε το μείγμα σε μια τετράγωνη φόρμα,καλυμμένη με λαδόκολλα,ψήνουμε για 15 λεπτά.Το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε κομμάτια.Σερβίρουμε με παγωτό... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΟΥΖΟ

Η νοστιμιά της απλότητας..

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο πένες
1 κονσέρβα τόνο σε λάδι
5 κουτ. σούπ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
2 ντομάτες ώριμες
1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
1/2 φλιτζ. ούζο
λίγη ρίγανη
λίγη ζάχαρη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
καυτερή πιπερίτσα η μπούκοβο (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Βράζουμε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε. Σε ενα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο την πιπεριά μέχρι να μαλακώσει. Κατόπιν προσθέτουμε τον τόνο στραγγισμένο απο το λάδι του,το σκόρδο και σβήνουμε με το ούζο.Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε και την ντομάτα.Προσθέτουμε την ρίγανη, την ζάχαρη και το μπούκοβο αν χρησιμοποιήσουμε. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.Ανακατεύουμε τις πένες με την σάλτσα και σερβίρουμε το πιάτο μας ζεστό. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..
Συνταγή Ε.Ψυχούλη 

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΜΠΑΝΑΝΑΣ

Για παιδικό πάρτυ..

ΥΛΙΚΑ
5 μπανάνες(σχετικά ώριμες)
170 γρ κουβερτούρα
30 γρ πολύχρωμη τρούφα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα ταψάκι στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε κομμάτια.Παίρνουμε καλαμάκια απο σουβλάκια και τα κόβουμε στην μέση και κατόπιν καρφώνουμε ενα ξυλάκι σε κάθε κομμάτι μπανάνας.Τις βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξουν.Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί και βουτάμε σε αυτή τα κομμάτια της μπανάνας, κρατώντας τα απο τα καλαμάκια.Αμέσως πασπαλίζουμε με χρωματιστή τρούφα και τα βάζουμε για λίγο ακόμη στο ψυγείο μέχρι να σκληρύνει η σοκολάτα..ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..