Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΚΕΙΚ ΚΕΡΑΣΙΟΥ


ΥΛΙΚΑ

 Για το κέικ
115 γρ, βιτάμ
200 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
200 γρ αλεύρι φαρίν άπ
1 βανίλια
λίγο αλάτι

Για την επικάλυψη
400 γρ μαρμελάδα κεράσι

Για το γλάσο
170 γρ τυρί κρέμα
60 γρ ζάχαρη άχνη
1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το βούτυρο και την ζάχαρη σε ένα μπόλ και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι, το αλάτι και την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια ενιαία ζύμη .Αδειάζουμε το μείγμα μας σε τσέρκι 22 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 λεπτά.Για το γλάσο, χτυπάμε το τυρί κρέμα με την ζάχαρη άχνη και την βανίλια, με την βοήθεια ενός αυγοδάρτη για να πάρουμε ενα κρεμώδες γλάσο.Μεταφέρουμε το κέικ σε μια πιατέλα, απλώνουμε επάνω την μαρμελάδα κεράσι και με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, φτιάχνουμε γραμμές με το γλάσο μας.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου