Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΤΟΥΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ



ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι
300 γρ αλεύρι
350 γρ ζάχαρη
180 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
6 αυγά
250 γρ γάλα
3 κουτ. γλ μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες

Για την γέμιση
500 γρ μασκαρπόνε
250 γρ κρέμα γάλακτος
150 γρ ζάχαρη

Για το σιρόπι
 200 γρ ζάχαρη
200 γρ νερό
ξύσμα λεμονιού

Για το γαρνίρισμα
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
αμύγδαλο φιλέ
φράουλες(προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το παντεσπάνι χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.Ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το αλεύρι(εγώ το κοσκινίζω).Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 στρόγγυλες φόρμες και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά.Για το σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 6 με 7 λεπτά.Για την γέμιση χτυπάμε το μασκαρπόνε με την ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος.Σιροπιάζουμε το ένα παντεσπάνι και απλώνουμε επάνω την γέμιση.Καλύπτουμε με το δεύτερο, το οποίο εχουμε σιροπιάσει.Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για να σφίξει η γέμιση.Στην συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και γαρνίρουμε με κορνέ όλη την επιφάνεια της τούρτας.Ρίχνουμε αμύγδαλο φιλέ (το οποίο αν θέλουμε μπορούμε να καβουρδίσουμε προηγουμένως ) και προαιρετικά στολίζουμε με φράουλες. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Συνταγή Β. Δρίσκα, ελαφρώς πειραγμένη..!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου