Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Η ΚΥΡΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ


ΥΛΙΚΑ
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα αλάτι ψιλό
1 κούπα χλιαρό νερό
καρφάκια γαρύφαλλου για διακόσμηση


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπόλ το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι και το νερό.Αναμειγνύουμε τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να αποκτήσουμε ενα σφιχτό ζυμάρι.Ανοίγουμε την ζύμη με το πλάστη και κόβουμε με ενα μαχαίρι το σχήμα της Κυράς Σαρακοστής.Κάνουμε ενα σταυρό πάνω απο το κεφάλι και κόβουμε το περίγραμμα μαζί με τα επτά πόδια.Με το ζυμάρι που θα περισσέψει κάνουμε τα χέρια,την μαντήλα και την ποδιά της την οποία περιμετρικά στολίζουμε με τα καρφάκια του γαρύφαλλου.Με ενα καλαμάκι κάνουμε μάτια και μύτη όχι όμως στόμα.Μεταφέρουμε τη ζύμη μας σε ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφού στεγνώσει την ψεκάζουμε με λάκ.Μπορούμε να βάλουμε σπάγκο και να την κρεμάσουμε σε περίοπτη θέση στο σπίτι μας. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου