Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ


ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

 400 γρ τόνο σε λάδι
15 ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι κομμένες σε ροδέλες
1 κιλό πατάτες βρασμένες
2 κουτ. σούπας κάππαρη
1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
2 κουτ.σούπας μαιντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι

Για το ντρέσινγκ

2 κουτ.σούπας γιαούρτι
2 κουτ.σούπας πικάντικη μουστάρδα
2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας λευκό ξηρό κρασί


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό τις αφήνουμε να κρυώσουν και στην συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κυβάκια.Σε ενα μπόλ ρίχνουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, τις ελιές ,την κάππαρη, τον μαιντανο, αλατίζουμε και ρίχνουμε πιπέρι και ανακατεύουμε.Σε ενα βαζάκι που κλείνει καλά, βάζουμε τα υλικά για το ντρέσινγκ και κουνάμε δυνατα να ενωθούν τα υλικά μας. Περιχύνουμε την σαλάτα μας, ανακατεύουμε και στην συνέχεια την αφήνουμε σκεπασμένη με μεμβράνη για 30 λεπτα να ενωθούν οι γεύσεις.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου