Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟΥΡΤΑ OREO


ΥΛΙΚΑ
220 γρ κουβερτούρα
250 γρ βούτυρο
1 φλιτζ. ζάχαρη
2 κουτ. σούπας μέλι
2 φλιτζ. αλεύρι φαριν απ
1/2 φλιτζ. κακάο
4 μεγάλα αυγά
2 βανίλιες
1/2 κουτ. γλ. αλάτι

Για την επικάλυψη
1 λίτρο φυτική κρέμα γάλακτος
1 συσκευασία μπισκότα oreo 185 γρ
1 συσκευασία mini μπισκότα oreo 115 γρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπέν μαρι λιώνουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι  αφού ανακατεύουμε συνεχώς,Ρίχνουμε το αλάτι και αφου λιώσουν τα υλικα τα αποσύρουμε απο τη φωτιά.Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο. τις βανίλιες και προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.Ρίχνουμε ενα ενα τα αυγά. Ισομοιράζουμε το  μείγμα σε ταψάκια μια χρήσης και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά.Τα βγάζουμε έπειτα απο το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.Στην συνέχεια τα ξεφορμάρουμε και κάθε παντεσπάνι το κόβουμε στην μέση έτσι ώστε να έχουμε 4 στρώματα.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε μέσα τα τριμμένα στο μούλτι μπισκότα oreo.Βάζουμε μια βάση και καλύπτουμε με κρέμα.Συνεχίζουμε μέχρι να καλύψουμε με κρεμα και τα 4 στρώματα καθώς και γύρω γύρω την τούρτα μας.Τέλος στολίζουμε την τούρτα μας με τα mini oreo. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου