Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Η ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ



ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη
1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτάλι αλάτι
500 ml νερό
8 κουτ. σούπας μινερβίνη

Για τη γέμιση
600 γρ κίτρινη κολοκύθα σε μορφή πουρέ
1 κουτ. σούπας βιτάμ
1 κουτ. σούπας μινερβίνη
1 πρέζα αλάτι
100 γρ ζάχαρη
40 ml γάλα
2 αυγά
2 κουτ.σούπας κόρν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι , το λάδι, το αλάτι και το νερό.Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να αποκτήσουμε μια εύπλαστη ζύμη.ίσως δεν πάρει όλο το αλεύρι.Το ζυμάρι το χωρίζουμε σε δύο μπάλες και το ζυμώνουμε καλά.Ανοίγουμε το φύλλο λίγο παραπάνω απο ότι ειναι το ταψί μας.Το κόβουμε σε ακτινωτό σχήμα( σαν το αστέρι της βεργίνας ) και βουτυρώνουμε όλα τα κομμάτια.Τα βάζουμε το ενα επάνω στο άλλο και κατόπιν στο ψυγείο.Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για το επόμενο φύλλο.Βάζουμε το φύλλο το οποίο έχουμε ανοίξει ,στο ταψί  , βάζουμε την γέμιση και το άλλο φύλλο απο πάνω.Βουτυρώνουμε το φύλλο απο επάνω και ψήνουμε στους 200 πάνω κάτω αντίσταση για περίπου 1 ώρα.
Για την γέμιση, βράζουμε την κολοκύθα να φύγουν τα πολλά υγρά .Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα, τα αυγά,το κόρν φλάουρ , τα βούτυρα και το αλάτι.

Συνταγή και εκτέλεση κ.Αλβανού Όλγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου