Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΡΕΒΑΝΙ ΒΕΡΟΙΑΣ


ΥΛΙΚΑ
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. γλυκ. μπέικιν παόυντερ
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλιες
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
ξύσμα απο 1 λεμόνι
4 αυγά
1 κούπα γιαούρτι(κανονικά χρησιμοποιούν πρόβειο με πέτσα, αλλά εγω δεν το προτιμώ)

Για το σιρόπι
4 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
φλούδες απο 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά ενα πυρέξ μεσαίου μεγέθους.Σε ενα μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι, με το μπέικιν πάουντερ, το σιμιγδάλι(χοντρό και ψιλό)και τις βανίλιες. Σε ενα άλλο μπόλ χτυπάμε με αυγοδάρτη το σπορέλαιο με την ζάχαρη , τα αυγά και το ξύσμα λεμονιού πάρα πολύ καλά.Προσθέτουμε και το γιαούρτι.Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα μας προσθέτουμε και τα στέρεα υλικά τα οποία είχαμε ανακατέψε και τα ενώνουμε με γρήγορες κινήσεις.

Αδειάζουμε το μείγμα στο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 σε αέρα για 35 με 40 λεπτά. Ετοιμάζουμε το σιρόπι 10 λεπτά πριν βγάλουμε το γλυκό απο το φούρνο και βράζουμε όλα τα υλικά μαζί.Σιροπιάζουμε το ρεβανί ζεστό με το ζεστό σιρόπι και το αφήνουμε να τραβήξει όλο το σιρόπι και να κρυώσει,Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με ινδοκάρυδο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου