Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

ΚΕΙΚ ΚΑΚΑΟ



ΥΛΙΚΑ
5 αυγά
350 γρ ζάχαρη
200 ml σπορέλαιο
200 ml γάλα
320 γρ αλεύρι φαρίν απ
2 βανιλιες
30 γρ κακάο
2 κουτ. σούπας γάλα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατεψουν παρά πολύ καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γάλα, 10 γρ από το κακάο, τις βανίλιες και έπειτα το αλεύρι κοσκινισμένο .Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα μας να γίνει ενιαίο. Εάν θέλουμε σε αυτή τη φάση προσθέτουμε ξηρούς καρπούς, φουντούκια η καρύδια. Βουτυρωνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα του κέικ,ρίχνουμε τα 3/4 του μείγματος μας και στο υπόλοιπο που θα μείνει προσθέτουμε τα 20 γρ κακάο και 2 κουτ. σούπας γάλα και τα χτυπάμε με το μίξερ . ρίχνουμε το μείγμα περιμετρικά στην φόρμα του κεικ στην μέση του μείγματος χωρίς να το ανακατέψουμε.

. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 160 για 40 λεπτά. Κάνουμε το κόλπο με την λάμα του μαχαιριού για να δούμε αν είναι έτοιμο. Ξεφορμάρουμε αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου