Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΓΑΤΙΣΙΕΣ ΠΑΤΟΥΣΕΣ


ΥΛΙΚΑ
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
300 γρ κόρν φλάουρ
140 γρ ζάχαρη άχνη
2 μεγάλα αυγά
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
μαρμελάδα για γέμιση ή μερέντα 

Για την επικάλυψη
200 γρ κουβερτούρα
1 κουτ. σούπας σπορέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη άχνη με το βούτυρο και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψουν για 4 λεπτά. Προσθέτουμε στην συνέχεια τα αυγά.Κατόπιν ρίχνουμε το αλέυρι και το κόρν φλαόυρ και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι η ζυμη μας να γίνει μια μπάλα και να μην κολλάει στα τοιχώματα.Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. 

Έπειτα ξεκινάμε να πλάθουμε οβάλ μπαλάκια και τα πατάω στην ακρη τους με ενα πηρούνι για να δώσουμε το σχήμα της πατούσας.

 Τοποθετούμε τα μπισκότα μας σε ταψιμε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 150 βαθμούς στον αέρα για 10 περίπου λεπτά. Απο πάνω να μείνουν άσπρα και απο κάτω να έχουν ενα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.Τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά. Λιώνουμε σε μπέν μαρι την κουβερτούρα με το σπορέλαιο και βουταμε μεσα τα μπισκότα ενα ενα απο την πλευρά που ειναι το σχεδιο μεχρι την μέση τους. Αν θέλουμε ενώνουμε ανα δυο μπισκότα με μαρμελάδα και έπειτα τα βουτάμε στην σοκολάτα. Τα τοποθετούμε επάνω σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΗ  Οι λιχουδιες της Σοφης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου