Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΡΟΤΟ ΤΟΥΡΣΙ

Τσιπουρομεζές...!!

ΥΛΙΚΑ
2 κιλά καρότα
4-5 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
2 φύλλα δάφνης
δεντρολίβανο
μπαχάρι
πιπέρι σε κόκκους
καυτερές πιπεριές( προαιρετικά)
8 κούπες νερό
2 κούπες ξύδι
1 κούπα αλάτι χοντρό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βραζώ το νερό, το ξύδι και το αλάτι για δέκα λεπτά περίπου.Έχω ήδη τρίψει το καρότο με το χοντρό μέρος του τρίφτη και το έχω μοιράσει σε 2 μεγάλα βάζα.Στα βάζα αυτά έχω βάλει και τα υπόλοιπα υλικά μου και προσθέτω και το καυτό νερό.Αφού τα κλείσω με το καπάκι τους,τα αναποδογυρίζω και τα αφήνω έτσι για μια ολόκληρη μέρα. Έπειτα γυρίζω κανονικά το τουρσί μου και σε ένα μήνα απο την ημέρα παρασκευής του , είναι έτοιμο για κατανάλωση. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου