Κεφτεδάκια στο τηγάνι... |
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι
2 αυγά
2 φέτες ψωμί (μουλιασμένο και στραγγισμένο απο το νερό)
μισό φλιτζ.φρυγανιά τριμμένη(ίσως και λιγότερο)
1 κουτ.γλυκ. κέτσαπ
1 κουτ.γλυκ. μουστάρδα
1 σφηνάκι ούζο
μαιντανο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω σε ένα μπόλ τον κιμά μου.Σε ενα τηγανάκι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζω το κρεμμύδι μου ψιλοκομμένο και κατόπιν το προσθέτω στην κιμά .Ρίχνω διαδοχικά τα αυγά,την φρυγανιά,το ψωμι καλά στραγγισμένο απο το νερό(στα σουτζουκάκια το μουλιάζω σε κόκκινο κρασί, ενώ στα μπιφτέκια σε γάλα)την κέτσαπ, την μουστάρδα,το ούζο, τον μαιντανό και αλάτι-πιπέρι.Τοποθετώ το μείγμα μου στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να δέσουν οι γέυσεις.Σε τηγάνι ρίχνω μπόλικο λάδι να κάψει και αφου κάνω τον κιμά μου μικρά κεφτεδάκια είτε τα τηγανίζω έτσι είτε τα περνάω απο αλεύρι.Τηγανίζω τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν(αν τους βάλετε σε μπόλικο λάδι θα κοκκινίσουν ομοιόμορφα απο παντού γιατι επιπλέουν και δεν χρειάζονται απλα γύρισμα απο κάθε πλευρά).ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου