Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Πιο λεμονάτο γίνεται? δεν γινεται...!!

ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ
250 γρ βούτυρο αγελάδος(μπορείτε και βιτάμ αν δεν σας αρέσει η εντονη γέυση του αγελαδινού)
250 γρ ζάχαρη
5 αυγά
1 φακελάκι σταγόνες σοκολάτας
330 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γρ μπέικιν πάουντερ
ξύσμα απο 2 λεμόνια
Για το σιρόπι
75 γρ χυμό λεμονιού
75 ml νερό
25 γρ ζάχαρη
5 ml κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο(το οποίο είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στην συνέχεια προσθέτω ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.Σε ένα μπόλ κοσκινίζω το αλεύρι και το μπέικιν και τα ρίχνω στο μίξερ. Προσθέτω και τις σταγόνες σοκολάτας και χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μου.Ψήνω σε βουτυρωμένο και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα στους 180 για 60 λεπτά περίπου.Για το σιρόπι βράζω όλα τα υλικά μαζί σε δυνατή φωτιά για 2 με 3 λεπτά.Αφού ψηθεί το κέικ μου το αφήνω να κρυώσει καλά και στην συνέχεια αφού το ξεφορμάρω, τρυπάω την επιφάνεια του με μια οδοντογλυφίδα και ρίχνω το ζεστό σιρόπι.Σερβίρω μετά απο 1-2 ώρες. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου