ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο γάλα σόγιας
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα μαργαρίνη
3 βανίλιες
2 φύλλα σφολιάτας
Άχνη ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, την ζάχαρη, την μαργαρίνη και τις βανίλιες και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά το μείγμα μας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να πήξει.
Σε ενα ορθογώνιο ταψί το οποίο έχουμε βουτυρώσει καλά, στρώνουμε το έναν φύλλο σφολιάτας .Απλώνουμε επάνω την κρέμα μας και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Γύρω γύρω όσο φύλλο έχει περισσέψει το τυλίγουμε ενωμένο να σχηματίσει κόρα. Αλείφουμε την επιφανείς της μπουγάτσας με λίγο μαργαρίνη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η μπουγάτσα μας.
Μόλις την βγάλουμε την αφήνουμε να σταθεί λίγο και έπειτα την κόβουμε σε μικρά είτε μεγάλα κομμάτια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Τρώγεται ζέστη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ Α.ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου