Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ



ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό λευκά μανιτάρια
300 γρ πλιγούρι
1 μέτριο κρεμμύδι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
αλάτι,πιπέρι
λίγο μπούκοβο
λίγη ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι φρέσκο και ξερό και προσθέτουμε τα μανιτάρια χοντροκομμένα.Τα τσιγαρίζουμε καλά και αυτά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο, την ζάχαρη και τα δαφνόφυλλα.Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.Προσθέτουμε το πλιγούρι και ρίχνουμε χλιαρό νερό μέχρι να σκεπάζει όλα μας τα υλικά.Σκεπάζουμε με ενα καπάκι και μαγειρέυουμε μέχρι να τραβήξει το πλιγούρι όλα τα υγρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου