Σάββατο 9 Απριλίου 2016

ΣΑΛΙΑΡΟΙ


ΥΛΙΚΑ
2 κούπες καρύδια χοντροκομμένα
3 κούπες ελαιόλαδο η σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1/2 κούπα ανάμεικτο χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού
1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κουταλια κανελογαρύφαλλο 
αλεύρι όσο πάρει
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα βαθύ μπόλ ρίχνουμε τα καρύδια,το λάδι, την ζάχαρη άχνη, τον χυμό στον οποίο έχουμε λιώσει την σόδα ,το μπέικιν πάουντερ, το κονιάκ και το κανελογαρύφαλλο. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ενωθούν τα υλικά μας και σιγά σιγά αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι.Ζυμώνουμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα τοιχώματα του μπολ μας. Στην συνέχεια παιρνουμε κομμάτια απο την ζύμη και πλάθουμε μεσαίου μεγέθους σάλιαρους μακρόστενους! Τους τοποθετούμε με ταψί με αντικολλητικο χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτα είτε μέχρι να ροδίσουν.


Τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους περνάμε απο την ζάχαρη άχνη να καλυφθούν ολόκληροι.
Μπορούμε να τους τοποθετήσουμε σε καραμελόχαρτα!
 
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου