ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1 κούπα γλυκόζη
φλούδα και χυμό απο 1 λεμόνι
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μαζί και το αφήνουμε να κρυώσει.Παίρνουμε ενα φύλλο κρούστας και το αλέιφουμε με σπορέλαιο εκτός απο 5 εκ σε κάθε πλευρά.Εκείνα τα 5 εκατοστά τα μουσκεύουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι έτσι ώστε να μπορέσουν να κολλήσουν τα φύλλα όταν τα κάνουμε ρολά(εγώ έλιωσα το αλεύρι μέσα στο νερό έτσι ώστε να γίνει σαν κόλλα)Απο επάνω βάζουμε άλλο ενα φύλλο και κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία. Έπειτα με προσοχή τυλίγουμε σε ρολό τα δυο φύλλα.Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ανα 2 και μας βγαίνουν 6 με 7 μπαστουνάκια(ανάλογα πόσα φύλλα έχει η συσκευασία).Τα αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά.
Στην συνέχεια κόβουμε κάθε μπαστουνάκι σε κυλίνδρους .
Τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και τα ρίχνουμε αμέσως στο κρύο σιρόπι.Τα αφήνουμε για 3 λεπτά περίπου ανάλογα πόσο σιροπιασμένα τα θέλουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Συνταγή Ακης Πετρετζίκης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου