Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ

Νοστιμιές στο πιάτο μας...!!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μύδια
2 μέτρια κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
μισό ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1 φλιτζ. τσαγ ρύζι γλασέ η καρολίνα
250 γρ χυμό ντομάτας
άνηθο ή μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
 ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα καίμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο ψιλοκομμένα.Στην συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια(τα οποία έχουμε ξεπαγώσει είτε έχουμε αγοράσει φρέσκα) και τα αφήνουμε 5 λεπτά να σοταριστούν.Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τον άνηθο ή τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να πάρουν μια ελαφριά βράση. Προσθέτουμε και το ρύζι και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό(η αναλογία είναι 1 προς 2 -ρύζι με νερό).Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει και είναι έτοιμο όταν φουσκώσει το ρύζι και τραβήξει το νερό..ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου