Σάββατο 26 Απριλίου 2014

ΜΟΥΣΑΚΑΣ

Λαχταριστός.....!!!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μελιτζάνες
6  πατάτες
700 γρ κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
300 γρ χυμό ντομάτας
1 κουταλάκι ντοματοπελτέ
μισό ποτήρι λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνης
πιπέρι σε κόκκους
αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
λίγη ζάχαρη
ελαιόλαδο

Για την μπεσαμέλ
4 μεγαλες κούπες γάλα
1 κούπα αλεύρι
3 αυγά
100 γρ βούτυρο
μοσχοκάρυδο
1 φλιτζ. τσαγ. τριμμένη γραβιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες κομμένες οχι σε λεπτές φέτες.Μόλις ροδοκοκκινίσουν τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λάδι.Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και τα σκόρδα.Προσθέτουμε τον κιμά, τον τσιγαρίζουμε και αυτόν και σβήνουμε κατόπιν με το κρασί.Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, την δάφνη, το πιπέρι σε κόκκους, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και αφήνουμε τον κιμά μας να βράσει σε σιγανή φωτιά. Για την μπεσαμέλ ρίχνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε το αλεύρι, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνεχώς για να δέσει η μπεσαμέλ. Αφού την αποσύρουμε απο την φωτιά, προσθέτουμε και την τριμμένη γραβιέρα.Σε ενα ταψί στρώνουμε μια σειρά μελιτζάνες, μια πατάτες, ρίχνουμε τον μισό κιμά και κατόπιν πάλι μελιτζάνες, πατάτες και τον υπόλοιπο κιμά.Ρίχνουμε επάνω την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και λίγο ελαιόλαδο για να κάνει τραγανή κρούστα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 1 ώρα.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου