Κυριακή 10 Απριλίου 2016

ΑΣΠΡΟΣ ΧΑΛΒΑΣ




ΥΛΙΚΑ
4 κούπες νερό
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα χόντρο σιμιγδάλι
2 βανίλιες
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα ινδοκαρυδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.Οταν πάρει μια βράση πρόσθετουμε το σιμιγδάλι,τις βανιλιες και τη ζάχαρη και ανακατευουμε συνέχεια.Οταν πήξει το μείγμα,ρίχνουμε το μισό από το ινδοκαρυδο.Σβηνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.


Ριχνουμε το υπόλοιπο ινδοκαρυδο στον πάτο της φόρμας  και αδειάζουμε το χαλβά.Με ένα κουτάλι ισιώσουμε καλά την επιφάνεια και αφήνουμε το χαλβά να κρυώσει εντελώς πριν να ξεφορμαρουμε.Οταν αναποδογυρισουμε το χαλβά σε μια πιατέλα το ινδοκαρυδο που βάλαμε στην φόρμα να στολίζει όμορφα την επιφάνεια του χαλβά..
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου