Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ



ΥΛΙΚΑ
250 γρ βούτυρο αγελάδος (lurpak) σς θερμοκρασία περιβάλλοντος
5 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα γάλα
3 βανίλιες
1 κουτ. γλυκού αμμωνία
7-8 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κρόκο αυγού για το άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπόλ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.Ρίχνουμε τις βανίλιες και έπειτα διαλύουμε την αμμωνία μέσα στο γάλα.Προσθέτουμε στο μείγμα μας εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι.Σε περίπτωση που η ζύμη κολλάει στα χέρια σας προσθέστε επιπλέον αλεύρι μέχρι να μην κολλάει όυτε στα χέρια σας αλλα ούτε και στα τοιχώματα του μπόλ.

Στρώνουμε στα ταψιά μας λαδόκολλα και αρχίζουμε να πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε ότι σχήμα θέλουμε.Η δόση είναι για περίπου 70 κουλούρια.
Αραιώνουμε τον κρόκο του αυγού με λίγο νερό και με ενα πινέλο αλείφουμε το κάθε κουλούρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου