Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΣΟΥΤ ΜΑΚΑΛΟ -ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ





ΥΛΙΚΑ
Για τα κεφτεδάκια

500 γρ κιμά
1 κρεμμύδι
1 σφηνάκι τσίπουρο
1 αυγό
δυόσμο
2 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε γάλα
ελαιόλαδο(περίπου 3 κουτ. σούπας)

Για το μακάλο
10 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
7 κουτ. σούπας αλέυρι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
5 ποτήρια νερό η ζωμό κότας ή λαχανικών ,κρύο
6 κουτ. σούπας ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπόλ ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον κιμά, το αυγό,τις φετες του ψωμιού τις οποίες έχουμε μουλιάσει σε γάλα και τις έχουμε στραγγίσει καλά,το τσίπουρο, τον δυόσμο και το ελαιόλαδο.Ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε το μείγμα μας να σταθεί περίπου 30 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις.Πλάθουμε έπειτα τα κεφτεδάκια μας σε μεσαίο μέγεθος και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.Τα βγάζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να αποβάλουν το περιττό ελαιόλαδο.
Για το μακάλο.Σε ενα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.Μόλις ροδίσει το αλέυρι προσθέτουμε το νερό είτε το ζωμο μας και ανακατεύουμε καλά.Σε αυτή την φάση μπορέιτε να ρίξετε το σκόρδο ψιλοκομμένο  για να είναι πιο έντονη η γεύση του , είτε να το τσιγαρίσετε στην αρχή μαζί με το αλεύρι.Προσθέτουμε και το ξύδι στο τέλος και το αφήνουμε να βράσει καλά.Προσθέτουμε και τα κεφτεδάκια ισα να πάρουν μια βράση.
Σερβίρουμε σκέτα είτε πασπαλισμένα με πάπρικα γλυκιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου