Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

VICTORIA KEIK


ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ

200 γρ βούτυρο βιτάμ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

200 γρ ζάχαρη 
4 αυγά 
2 βανίλιες 
200 γρ αλεύρι φαρίν απ
3 κουταλιές σούπας χλιαρό νερό 

Για την γέμιση

200 γρ μαρμελάδα φράουλα 
250 γρ φυτική κρεμα γάλακτος
30 γρ ζάχαρη άχνη 
1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κέικ χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατεψουν και στην συνέχεια ρίχνουμε τα 2 αυγά την βανίλια και το μισό αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Έπειτα προσθέτουμε τα αλλά 2 αυγά την βανίλια και το υπόλοιπο αλεύρι. Εάν η ζύμη μας είναι σφιχτή τότε μόνο ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει η ζύμη την κατάλληλη υφή. Ψήνουμε σε 24 εκατοστων Τσερκι στους 180 για 30 λεπτά.

Αφήνουμε το κέικ μας να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την βανίλια και την ζάχαρη άχνη μέχρι να αποκτήσουμε μια σφιχτή σαντιγί.
Κόβουμε το κέικ με δυο κομμάτια

 Αλείφουμε το ένα κέικ με μαρμελάδα φράουλα και επάνω απλώνουμε την σαντιγί και επάνω ρίχνουμε και πάλι μαρμελάδα.

 Καλύπτουμε με το δεύτερο κομμάτι κέικ και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με ζάχαρη άχνη. 
Το ίδιο νόστιμο να το απολαύσετε κατευθείαν από το ψυγείο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου